Konijn op Vlaamse wijze
Het is het seizoen met het konijn: goedkoop , smakelijk, het konijn kan u op verschillende wijze bereiden.
Ik wilde het met lokale producten bereiden : Triple d'Anvers , uien , mosterd en bierazijn . Een soort van stoofvlees met konijn .
Voor 4 mensen :
1 konijn
1/2 Kg uien
2 flessen Triple d'Anvers
2 koffielepels mosterd
1 koffielepel bierazijn
Tijm , Laurier , Rosemarijn, zout, peper, boter
Recept :
Schil de uien en snijd ze in grote stukken.
Zet een grote pot op het vuur en laat de boter smelten . Doe de gesneden uien, tijm, laurier en rozemarijn in de pot. Stoof langzaam.
Snijd het konijn in stukken .
Verwarm een pan met boter.
Braad de konijnstukken totdat ze een kleurtje krijgen
Neem de konijnstukken en voeg ze bij de uien.
Giet het bier erbij, Kruid met zout en peper.
Laat doorkoken met het deksel op de pot.
Voeg na het koken mosterd en bierazijn toe.
Serveer met een stoemp of verse pastas.
Smakelijk.
r