Konijn op Vlaamse wijze

Publié le par Het Vliegende Rest'Orant

 Konijn op Vlaamse wijze

Het is het seizoen met het konijn: goedkoop , smakelijk,  het konijn kan u op verschillende wijze bereiden.

Ik wilde het met lokale producten  bereiden : Triple d'Anvers , uien , mosterd en bierazijn . Een soort van stoofvlees met konijn .

 

Voor 4 mensen : 

1 konijn 

1/2 Kg uien 

2 flessen Triple d'Anvers

2 koffielepels mosterd

1 koffielepel bierazijn 

Tijm , Laurier , Rosemarijn, zout, peper, boter

 

Recept :

Schil de uien en snijd ze in grote stukken.

Zet een grote pot op het vuur en laat de boter smelten . Doe de gesneden uien, tijm, laurier en rozemarijn in de pot. Stoof langzaam.

 

 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze

Snijd het konijn in stukken . 

Verwarm een pan met boter.

Braad de konijnstukken totdat ze een kleurtje krijgen

Neem de konijnstukken en voeg ze bij de uien.

 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze

Giet het bier erbij, Kruid met zout en peper.

Laat doorkoken met het deksel op de pot.

Voeg na het koken mosterd en bierazijn toe.

Serveer met een stoemp of verse pastas.

Smakelijk.

 

r

 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze
 Konijn op Vlaamse wijze

Publié dans recettes - recepten

Commenter cet article